Железничари стачкуват шести пореден ден.

Синдикатите ще спрат влаковете в страната за шести пореден ден. Недоволството е заради решението на ръководството да съкрати над 2000 служители на железниците. Стачката започва от 8.00 ч. и завършва в 16.00 ч. Вчера в синдикалната стачка участваха над 400 железничари, а спрените влакове бяха над 200.

Нито един влак не тръгна Софийската централна гара, Перник, Мездра, Горна Оряховица, Пловдив, Бургас и Стара Загора, а композициите в страната, които са се движили, са били на къси разстояния, съобщиха от обединения стачен комитет. В Стара Загора железничари, които обслужват местната гара, обявиха намерения за гладна стачка, но засега са били разубедени. Същото намерение имах и колегите им от Пловдив съобщава dariknews.bg.

Вчера ръководството на БДЖ внесе иск в съда срещу синдикатите. Съдът трябва да излезе с решение дали стачката е законна.

За момента не са насрочени преговори между синдикатите и ръководството на БДЖ. Междувременно КТ "Подкрепа" се обявиха за разширяване на стачните действия. На 30 ноември синдикатите обявиха протести срещу готвената реформа на пенсионна система.



Вижте още:
По-нова публикация Начало По-стара публикация

0 коментара

Коментар