Студентите вече ще поемат повече от държавната такса за обучението си.

сн: parlament.bg
Студентите вече ще поемат две трети от издръжката на обучението си държавна поръчка. Това записаха депутатите при гласуването на второ четене на Бюджет 2012 г.

По ирония в нощта на 8 срещу 9 декември, когато повечето студенти празнуват, депутатите решиха учащите във висшите училища да плащат 2/3, а не досегашната половин такса от общата стойност на обучението си съобщава dariknews.bg.

„Аз Ви моля, дайте да не създаваме повече социални проблеми на българските младежи, от тези, които сме в състояние да решим. Аз не съм убедена, че голямата част от академичните ръководства ще вземат подобни решения, но се притеснявам, че те ще бъдат принудени да ги вземат, дори с изключителното неудоволствие и разбиране, че това създава проблем за тях, за младите хора на България, които искат да учат”, обърна се в залата Валентина Богданова от Коалиция за България, чието предложение за отпадане на новите текстове бе отхвърлено от мнозинството.

Тя помоли колегите си да погледнат с цялата си сериозност на този проблем и ги призова: „Дайте да си спестим това гласуване в зелено, дайте да покажем отношение към тези млади хора. Дайте да дадем възможност да се учат убедено, достойно, спокойно и достъпно в българските висши училища и мисля, че бихме направили нещо по-добро, от това, което правим досега”.



Вижте още:
По-нова публикация Начало По-стара публикация

0 коментара

Коментар