Google срещу Amazon.

sn: usedbooksblog.com
Технологичният гигант Google Inc планира да въведе нова услуга за доставки, която ще позволи на търговците на дребно да доставят стоки до клиенти при ниска такса, пише Wall Street Journal. Идеята е потребителите да могат да пазаруват онлайн и да се възползват от доставки в същия ден. По този начин Google се надява да спре загубата на уеб трафик в полза на Amazon.com Inc.


Освен това целта на новата услуга е да помогне на партньорите на Google по-добре да се конкурират с водещия сайт за онлайн търговия на дребно, който успява да привлича и запазва клиенти с услугата си Amazon Prime. Услугата гарантира двудневно доставяне на милиони артикули за такса от 79 долара на година съобщи zar.bg.

Според Wall Street Journal Google вече е преговарял със свои партньори от сектора за търговия на дребно като Macy's, Gap и OfficeMax, макар нито един да не е дал зелена светлина за започване на услугата. Тя ще бъде базирана на задкулисна система на Google, която ще позволява на купувачите да установяват дали магазините имат даден продукт на склад и дали стоката може да бъде доставена за един ден, уточнява DPA.

Когато купувачите направят поръчка на уебсайтовете на тези търговски вериги, системата на Google би могла да им предложи вариант за доставка в същия или следващия ден. Google няма да продава артикули пряко на потребителите. Преговаря се и с доставчици.

Според БТА инициативата се очаква да започне пробно догодина в района на Сан Франциско и може да включва партньорства с доставчици като United Parcel Service Inc. и местни куриерски компании.



Вижте още:
По-нова публикация Начало По-стара публикация

0 коментара

Коментар