Гюрук от магнезий прави Mercedes SL още по-пъргав.

sn: Matthias93
Изцяло новото поколение на двуместния спортен кабриолет Mercedes SL ще още по-пъргаво и "залепено" на пътя най-вече заради... твърдия си сгъваем покрив. Рамката на гюрука е направена от магнезий, от там е по-лек с 6 килограма, а центърът на тежестта пада още по-ниско. SL, който ще бъде представен официално на салона в Детройт през януари, може да се оборудва и с панорамния покрив Magic Sky Control.

За подобреното пътно поведение на мерцедеса помага и новото алуминиево шаси, което прави модела по-лек от предшественика си със 140 кг. Технологията на сглобките е позволила шасито да бъде по-устойчиво на усуквания, което също означава и по-висока скорост. Това рефлектира и върху разхода на гориво, който при базовия модел вече е едва 6,8 л на 100 км пробег. Този вариант разполага с 3,5-литров V6 двигател с 306 к.с. и 370 Нм въртящ момент. С него SL ускорява от място до 100 км/ч за 5,9 секунди съобщи 24chasa.bg.

По-мощният вариант се задвижва от 4,7-литров V8 би-турбо мотор с 435 к.с. и 699 Нм. Тук ускорението става едва за 4,6 сек.

В интериора има повече място, а от Mercedes твърдят, че той е станал още по-луксозен благодарение на новите по-качествени материали. Иначе вътрешността е вдъхновена от SLS, като е оборудвана с нови седалки, с отразяваща слънчевите лъчи кожена тапицерия, елементи от истинско дърво, карбон или алуминий, а пасажерите разполагат със системи, като въздушния шал Airscarf, както и джаджата за подобрена видимост при дъжд и лошо време Magic Vision Control. (24часа)



Вижте още:
По-нова публикация Начало По-стара публикация

0 коментара

Коментар